V.45 - Utomlands

Utomlands är de inte kloka, eller tvärtom - väldigt bra. I USA är det aktuellt med en omröstning om att personbegreppet ska kunna appliceras direkt efter befruktningen - vilket skulle likställa abort med mord och inskränka möjligheter att skydda sig mot oönskad graviditet. När Mangamålet debatteras pratar man om att tecknad barnporr är laglig och okontroversiell i Japan.
Utlandsresor är ofta förknippade med större sexuell frisläpphet än hemma, inte på grund av landet i sig utan för att man är långt hemifrån. Vissa typer av sexköp förknippas också med just att åka utomlands - manlig sexturism framställs oftast som någonting som handlar om snabba knull, kvinnor sexturism framställs mer som en helhetsupplevelse.
Utomlands kan man som svensk bemötas på ett annorlunda sätt än vad man är van vid - medan svenskar gärna tror att Sverige är sett som Landet Lagom förknippas svenskar fortfarande ofta med den svenska synden ute i världen.

Utomlands - lagar och kulturkrockar, egna erfarenheter och debattinlägg. Varsågoda!

~*~

Jag passar på att påminna om att det finns ett twitterkonto kopplat till bloggen. Och vill man föreslå egna teman får man gärna kommentera, twittra eller maila på vecka6@gmail.com! /Tanja

~*~

1 kommentarer:

Tanja Suhinina sa...

Tack för alla bidrag!

Man kan fortfarande lämna kommentar med länk om man skriver någonting intressant på temat, men kommentaren kommer inte lyftas upp i inlägget.

/Tanja

Skicka en kommentar

Senaste inlägg Äldre inlägg