V.5 - Seriell monogami

Även om man säger att vi har en monogam norm i samhället är det inte helt sant. Strikt monogami skulle vara att bara ha en partner, någonsin. Seriell monogami är det som de flesta sysslar med - man blir ihop med en och gör slut, blir ihop med en annan och gör slut, och så vidare och så vidare. Var blir följderna av att ha ett sådant pärlband av relationer? Vad gör man med fina minnen när man har flyttat vidare? Ingår du i varje ny relation i förhoppning om att just den ska vara, eller tänker du att det nog blir ett till ex att spionera på Facebook på, när ni gjort slut? Och hur funkar det att följa Cosmopolitans inställning att man absolut inte ska umgås för mycket med sina ex? Kan man backa bandet? Hur mycket bagage får man ta in i den nya relationen?

V.4 - Sex och politik/ideologi

Politiker som snokar i medborgarnas sovrum. Åldersgränser. Lagar. Fucking while feminist. När alla hade öppna förhållanden på 70-talet och bodde i kollektiv. Kärnfamiljen som politiskt projekt. Vilket parti har bäst sexualpolitik i Sverige? Vem vinner på höjda abortgränser?

V.2 - Humor

Är humor sexigt? Ska man skratta när man har sex? Passa på att dra dina favoritfräckisar eller fundera på varför det alltid ska fnissas så förbannat när man pratar sex.

Varsågod!

På Aliva undras det om sex och humor passar ihop
Anneli bloggar om att fnitterpausa sex.
Hannah på One Way Communication bloggar om så kallat roliga sexanekdoter
Forskarfeministen skriver om varför American Pie är en bra film

V.1 - Löften

Oj, nu har vi tagit lite julledigt! Och misat första tisdagen i månaden. Men det är okej, för nu kör vi igång ändå! Till nästa tisdag!

Veckans tema är löften, sådär passande till nyår. Vad kan man lova varandra, och vad går inte? Är det superromantiskt att göra någonting man egentligen inte längre vill för att man har lovat det en gång, eller är det tråkigt och hemskt? Vad kan ses som ett löfte om sex, och hur lite rätt har man att bli sur om någon brutit mot det. Och sist men inte minst - det här med att gifta sig.

~*~

Aliva inleder nya V6-året med att blogga om att man inte ska lova saker man inte kan hålla
Suzann Larsdotter om att skriva eller åtminstone tala om sitt sexkontrakt med partner eller partners.
Senare inlägg Äldre inlägg